Úvod » VÝSLEDKY » 2018

Přebor ČR žactva

publikováno 24.10.2018 (aktualizováno 12.11.2018)

Po delší  době píši vyýsledky a slibuji, že se polepším a budu opět dávat všechny.
20. a 21. 10. se v Ostravě konaly přebory ČR v kategoriích žactva. V pátek vyrazila skupina mladších ve složení Adam Bednář, Tomáš Opluštil, Max Bolmhagen, Stefka Mošnová a Verča Šebková a Katka trenérka. Cesta proběhla v pořádku, byli jsme rádi, že máme místenky a s půlhodinovým zpožděním jsme dorazili kolem osmé do Ostravy. Do hotelu to bylo pouhých 400m, takže už krátce po osmé jsme byli ubytováni. 
Ráno, po snídani, jsme se svezli jednu stanici trolejbusem k hale. Po zvážení jsme už netrpělivě čekali na rozpisy. Ty jsme dostali krátce po půl jedenácté a soutěž mohla začít. Po straánce průběhu soutěže, to bylo fajn, žádné prostoje, co se ale týká pořadatelské služby a vhodnodti haly raději pomlčím. 
Stefka, Verča, Tomáš a Adam se prali téměř zároveň, takže to bylo spíše koučování ze začátku z tribuny. Adam bohužel svůj první zápas prohrál a soupeř do oprav nevytáhl. Tomáš pěkným hodem rozhodl první zápas ve svůj prospěch, bohužel soupeř v dalším zápase byl nad jeho síly a také ho nevytáhl, Tomáš se v této kategorii bude prát ještě další rok a tak si vyzkoušel, jak taková soutěž vypadá a příští sezonu určitě zkušennosti zúročí. Verča také vypadla v prvním zápase, je také prvním rokem, tak u ní platí to co u Tomáše. Teď přeskočím Stefku a půjdu k Maxovi. Ten se pere ve váze +60 kg, váží kolem 63kg a naráží na mnohem těžší soupeře. Několik let házím hrách na stěnu, když píši na svaz, aby zvážila přidání ještě jedné hmotnostní kategorie mezi šedesátku a plusku. Takže Max v prvním zápase vyhrál, to měl ještě hmotnostně přijatelného soupeře (Cca 70kg). V dalším zápase narazil na pozdějšího vítěze, jehož hmotnost se blíží 90kg a v opravách měl opět soupeře, který měl 86 kg. Takže u Maxe paltí opravdu, že dopaltil na špatný los. Příští rok postoupí do kategorie staších žáků, kde je rozdělení kategorií jiné, takže bude mít hmotnostně přijatelné soupeře. 
A to nejlepší jsem si nechala nakonec Stefka se svými 34 kg vrhla statečně do souboje v kategorii do 36kg. Až do finále vítězila ve všech zápasech na ippon, ve finále to bylo těžší,ale nakonec Stefka zvítězila na napomenutí soupeřky. Lucka jí po výborném výkonu na poháru v Teplicích předpověděla medaili, ale že bude zlatá, to jsme očekávali jen v koutku duše.

V neděli nastoupili k bojům Honza Smělý a Vašek Pokorný, ti dorazili v sobotu s trenérkou Luckou, zatímco my jsme jeli domů. Někde u Pardubic jsme se asi míjeli, ale ani jsme si nezamávali.
Honza v prvním soupeře hodil na ippon, bohužel v následujícím zápase se nedokázal prosadit proti soupeři, který později obsadil třetí místo a na bronzového medailistu narazil i v repasáži.
Vašek postoupil po prázdninách do kategorie - 73 a udělal dobře, po bronzu v Brně a neúspěchu v Teplicích jsme si říkali, že by to mohlo vyjít a Vašek nezklamal. Vyhrál své první dva zápasy, v semifinále sice, na soupeře nestačil, ale v zápase o třetí místo soupeře porazil na ippon a dovezl tak do Kralup další medaili.

Všichni odvedli bojovné výkony, ale to někdy nestačí a chce to trénovat naplno a třeba si ještě něco přidat navíc. 
Fotit jsem nestačila.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Věkové kategorie v roce 2024
U 8 mladší přípravka  2017- 2018  hm. kategorie většinou podle rozvážení, rozdíl max. 10%, řízená randorri, boj na zemi, dovednosti U 10 starší ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 13 14
1516171819 20 21
222324 25262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery